Integratie en participatie zijn sleutelwoorden voor de Blauwe Parel. Wij kiezen voor een stedelijke omgeving waar onze jongens en meiden volwaardig en op niveau kunnen deelnemen. Die plek hebben we in 2023 gevonden in de Koploper, een gloednieuw complex van 135 appartementen in Rijswijk Buiten, waarin ook de Blauwe Parel is gehuisvest. Wonen en werken, samen met anderen: we zetten in op contact met de buren en de buurt. Zo halen we de wereld naar de Blauwe Parel toe. De woongroep draait zelfstandig, wordt gefinancierd met de persoonsgebonden budgetten van de bewoners, en werkt met professionele, ingehuurde zorg en begeleiding.

Ons uitgangspunt is wonen in een zelfstandig en volwaardig appartement, waar bewoners zelf zorgen voor boodschappen, ontbijt en lunch. ’s Avonds wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten in de gemeenschappelijke ruimte, koken in het eigen appartement kan natuurlijk ook.

We zijn een woongroep van 16 jongvolwassenen met een beperking, die wonen in een prachtig appartement (42 m2). Naast deze hoofdbewoners wonen er 4 studenten in de Blauwe Parel, in twee wat grotere appartementen. Van de studenten wordt verwacht dat zij minimaal eens per week een activiteit met de andere bewoners ondernemen, ze krijgen daarvoor betaald uit het PGB. Samen op stap, spelletjesavonden, samen koken… het programma wordt samen met de bewoners vastgesteld. Werken èn wonen in de eigen buurt zou fijn zijn: met bewoners die dat willen, zijn we actief op zoek naar werk dichtbij. De winkels en andere voorzieningen (zoals het buurthuis beneden) in de buurt bieden die kansen.

Blauwe Parel

Stichting De Blauwe Parel is een woon-werkinitiatief voor jongvolwassenen met en zonder een verstandelijke beperking. Onze 16 Jongeren gaan in 2023 wonen in een volwaardig appartement van 42 m2, in de woongroep komen ook 4 zorg betrokken studenten wonen. De professionele begeleiding wordt gegeven door Ipse de Bruggen. We huren van woningcorporatie Rijswijk Wonen, een mooie organisatie die ons credo ‘wonen en werken met èn zonder beperking’ helemaal onderschrijft.

  • Onder begeleiding zelfstandig wonen
  • 16 appartementen a 42 m2
  • Vriendelijke en actieve omgeving
  • Begeleiding en zorg op locatie

Planning

Ontwikkelaar en bouwer Dura Vermeer is in april 2021 gestart met de bouw van het woon- en winkelcomplex De Koploper. Naar verwachting worden de appartementen in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd en kunnen de bewoners van Stichting De Blauwe Parel de sleutel in ontvangst nemen.

2021

Start

2022

Halverwege

2023

Oplevering

Wonen en werken met èn zonder beperking

Contact

Stichting Wooninitiatief de Blauwe Parel
Haagweg 108
2282 AE Rijswijk

KVK: 626 58 905
ANBI: 8549 06 459
RABO: NL18RABO0191998621

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws!