Intentieovereenkomst De Blauwe Parel getekend

 
Deel:

Op maandag 5 juli 2021 tekenden stichting De Blauwe Parel, Rijswijk Wonen, gemeente Rijswijk, Dura Vermeer en Ipse de Bruggen de intentieovereenkomst voor de realisatie en verhuur van 20 appartementen voor jongeren met een verstandelijke beperking in De Koploper in RijswijkBuiten. Namens de toekomstige bewoners zette Joris vol trots zijn handtekening.

Dura Vermeer is in april 2021 gestart met de bouw van De Koploper. Het woon- en winkelcomplex is een ontwikkeling dat bestaat uit een filiaal van supermarktketen Lidl Nederland en 135 sociale huurwoningen van Rijswijk Wonen. Hiervan gaat de corporatie minimaal 20 appartementen verhuren aan stichting De Blauwe Parel. Met het tekenen van de intentieoverkomst is de samenwerking bekrachtigd.

Een fijn thuis in een vriendelijke en actieve omgeving

Stichting De Blauwe Parel is een woon-werkinitiatief voor jonge mensen met en zonder een verstandelijke beperking tussen de 20 en 30 jaar oud. De jongeren gaan zelfstandig wonen in een volwaardig appartement. En het liefst wonen en werken ze samen met anderen in een vriendelijke en actieve omgeving waar contact tussen de toekomstige bewoners en de buren centraal staat. Voor de begeleiding en zorg op locatie gaat stichting De Blauwe Parel een samenwerking aan met Ipse de Bruggen

Voorzitter van stichting De Blauwe Parel, Hanni van Waasdijk: ”Wij zijn ontzettend blij met deze stap en kijken er naar uit deze jongens en meiden een fijn thuis te geven in Rijswijk”.

Bouwen aan wonen met zorg

Van de 135 appartementen verhuurt Rijswijk Wonen minimaal 20 studio’s aan stichting De Blauwe Parel. Tilly Dorst, initiatiefnemer van de Blauwe Parel vertelt: “Er komen 16 jonge mensen met een verstandelijke beperking wonen én 4 studenten van de Haagse Hogeschool. Zij gaan samen met de bewoners activiteiten ondernemen. Verder maken we ook afspraken met de Haagse Hogeschool om aan elke bewoner een student te koppelen waarna ze als maatjes aan de slag gaan met diverse projecten in de wijk.”

Stichting De Blauwe Parel is zelf verantwoordelijk voor de bezetting van de studio’s. Voor de corporatie is het een mooie kans om het aanbod van wonen en zorg uit te breiden in Rijswijk. Sander Trouw, manager Vastgoed bij Rijswijk Wonen: “Wij vinden het niet meer dan normaal dat er in Rijswijk voor iedereen een passende plek is om te wonen. Ik zie het als meerwaarde dat de bewoners van stichting De Blauwe Parel zich gaan inzetten voor hun leefomgeving en zo meebouwen aan een fijne buurt om te wonen.”

Wethouder Larissa Bentvelzen stond aan de wieg van De Blauwe Parel. Ze zegt: ”Dit is een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief, dit zijn jonge mensen die graag samen met anderen willen wonen en werken in RijswijkBuiten.”

Planning

Ontwikkelaar en bouwer Dura Vermeer is in april 2021 gestart met de bouw van het woon- en winkelcomplex De Koploper. Naar verwachting worden de appartementen in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd en kunnen de bewoners van Stichting De Blauwe Parel de sleutel in ontvangst nemen.

Blauwe Parel

Stichting De Blauwe Parel is een woon-werkinitiatief voor jongvolwassenen met en zonder een verstandelijke beperking. Onze 16 Jongeren gaan in 2023 wonen in een volwaardig appartement van 42 m2, in de woongroep komen ook 4 zorg betrokken studenten wonen. De professionele begeleiding wordt gegeven door Ipse de Bruggen. We huren van woningcorporatie Rijswijk Wonen, een mooie organisatie die ons credo ‘wonen en werken met èn zonder beperking’ helemaal onderschrijft.

  • Onder begeleiding zelfstandig wonen
  • 16 appartementen a 42 m2
  • Vriendelijke en actieve omgeving
  • Begeleiding en zorg op locatie

Planning

Ontwikkelaar en bouwer Dura Vermeer is in april 2021 gestart met de bouw van het woon- en winkelcomplex De Koploper. Naar verwachting worden de appartementen in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd en kunnen de bewoners van Stichting De Blauwe Parel de sleutel in ontvangst nemen.

2021

Start

2022

Halverwege

2023

Oplevering

Wonen en werken met èn zonder beperking

Contact

Stichting Wooninitiatief de Blauwe Parel
Haagweg 108
2282 AE Rijswijk

KVK: 626 58 905
ANBI: 8549 06 459
RABO: NL18RABO0191998621

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws!